top of page
LORAINE LOOS - niccola.be-51.jpg

ONTWERPFASE

Van opmeting en brainstorm tot finaal ontwerp

Een opmeting dient om nauwkeurige en gedetailleerde metingen van een ruimte te verkrijgen. Het is een belangrijke stap in het ontwerpproces en biedt ons informatie om een ontwerp te kunnen maken dat perfect past bij de specifieke afmetingen en kenmerken van de ruimte. Op die manier kunnen we de ruimte ook eens in realiteit voelen en zien. Op die manier kunnen we de huidige realiteit en de behoeften naar elkaar toe brengen.

Vervolgens bepalen we samen met jou de toekomstige sfeer van de verschillende ruimtes en woning. Eerst en vooral willen we jou als klant begrijpen naar het doel en de functie van de verschillende ruimtes. Op basis daarvan bepalen we het type meubilair en de belangrijkste vormen en indelingen. Daarnaast proberen we de wensen en eigenschappen van de klant te begrijpen en de vertalen in kleuren, stijl en sfeer.

 

Uiteindelijk leidt dit tot een voorontwerp, en dus een eerste visuele voorstelling van het ganse project. Om de mogelijkheden duidelijk te maken, worden er verschillende varianten uitgewerkt en richting de klant. Het voorontwerpen worden besproken met de klant, via schetsen, plattegronden, kleur- en materiaalpaletten, en eerste 3D-visualisaties. Dit zorgt voor een goede basis om aan de hand van de varianten de juiste, finale keuzes te kunnen maken, om zo het ontwerp in een vervolgfase te kunnen finaliseren.

Bij het finaal ontwerp gaan we een stap verder. Hierbij wordt ook het technische deel verder mee uitgewerkt, om alle noden en beperkingen samen te kunnen brengen.

 

Als volgende stap komt de aanbestedingsfase: Dit is een volledig uitvoeringsdossier dat nodig is om jouw (ver)bouw project duidelijk maakt wat er juist moet gebeuren met de nodige partners.

bottom of page